Na 2 jaar werk is het oeuvreboek over Kees Timmer (Zaandam, 1903 - Rotterdam, 1978) klaar! U kunt het bij Stichting Clio bestellen. Meer informatie
 
Stichting Clio Rotterdam
Age Klink - Schilderschrijver
Een overzicht van geschilderd en getekend werk.Age Klink (1940) is schilder en dichter, werkzaam in de stad van zijn geboorte. Zijn schilderkunst wordt gekenmerkt door een consequente aandacht voor het schrift. Dit schrift is er niet om gelezen te worden, maar is er als een structuur die het doek beschrijft en beeld op zichzelf is. Of zoals in een bepaalde periode in dialoog is met een beeld van een portret of figuur die achter het schrift opdoemt.
Zijn schilderen gaat over worden en zijn. De structuren zijn herkenbaar van steeds dezelfde hand die schrijft, wist en herschrijft. In deze wereld van ritmische lijnen op een bed van zware kleuren ontstaat een niet perspectivische ruimtelijkheid.
De schilderijen van Klink zijn meditatief en laten het ontstaan ervan zien.
Ook zijn het werken voor gedachtewisselingen, waarin verschillende interpretaties tegen elkaar worden gezet en afgewogen.
Age Klink kan ons met zijn werk lang bezig houden. » bestellen
Wim Gijzen
Een boek van Wim Gijzen over het project 'Een bezoek aan alle 863 gemeenten van Nederland 1972'.Dit boek van Wim Gijzen wordt door de Verbeke Foundation uitgegeven in samenwerking met de stichting Clio.

Wim Gijzen zegt zelf op zijn website het volgende over het project:

In het verlengde van een aantal eerdere projecten wilde ik op die manier (de kaart van) Nederland tekenen.
In elke bezochte gemeente fotografeerde ik mijzelf, met een panoramacamera op statief, bij het gemeentebord.
In het dorp of de stad kocht ik 2 ansichtkaarten, verstuurde er 1 naar de Rotterdamse Kunst Stichting (toekomstig eigenaar van het werk) en hield er 1 zelf. De winkel waar ik de kaarten kocht werd door mij gefotografeerd, zoals ook de brievenbus waarin ik de kaart postte.
Per gemeente leverde dat een panoramafoto, twee ansichtkaarten - één met de afbeelding en één met de adreskant en postzegel - plus een foto van de winkel en de brievenbus.
En zo zijn ze, opgeplakt op papier, alle 863 ingelijst, formaat h 34,5 x br 26 cm.Het is een fotoregistratie van geheel Nederland in één jaar, 1972.
Je ziet het landschap uit die tijd, de inrichting van de leefomgeving, de kleding, de auto's, de kleine winkeltjes die bijna allemaal verdwenen zijn, de reclames met de prijzen en merken en niet te vergeten de talloze verschillende prachtige oude brievenbussen van de PTT.
En natuurlijk ook de ruim 800 ansichtkaarten met stads- en dorpsgezichten, pleinen, stations, kerken en andere specifieke gebouwen, ontluikende nieuwbouwwijken aan de rand van de stad én het dorp en andere zaken die men wilde laten zien, zoals bijvoorbeeld de plaatselijke klederdracht.
Er waren in 1972 nog 863 zelfstandige gemeenten, nu zijn dat er nog maar ongeveer 400.
 
Stichting Clio Rotterdam
Mathenesserlaan 162-b
3015 CL Rotterdam
info@stichtingclio.nl

Bank: NL45ABNA0440645433
KvKnr.: 24420104
Fiscaal nr.: 818371249

ANBIStichting Clio is een
ANBI-erkende instelling.